Sign In

Login

Paswoord vergeten-Mot de passe oublié

Create Account

Register

Wat te doen als uw auto in een iglo is veranderd?

Gebruik nooit de ruitensproeiers om de voorruit te ontdooien want wanneer u deze in werking zet dan komen de ruitenwissers ook in actie met als gevolg dat deze ofwel over de bevroren ruit gaan en schade oplopen maar het kan natuurlijk ook dat de rubber van de wissers afscheurt of zelfs een zekering stuk gaat omdat het ganse systeem vast zit op de bevroren ruit.

Open geen bevroren zijruiten want de kans is groot dat de motor van de ruitenmechaniek stuk gaat.

Het beste is de ruiten te lijf gaan met een krabber en een De-Icer.

U kan natuurlijk en dit wordt in de meeste gevallen gedaan de wagen laten warm draaien zodat alles vanzelf ontdooit maar dit is niet zo milieuvriendelijk natuurlijk.

Het best is dan om de luchtstroomregelaar op binnenlucht te plaatsen omdat deze lucht reeds warm is en tevens is het beter als u in de stilstaande wagen zit want dan heb je minder last van de uitlaatgassen van de wagen.

We adviseren ook om de airconditioning op aan te zetten zodat deze de lucht kan drogen en de ruiten niet gaan beslaan.

Dat u de kachel op warm moet zetten en de ventilator dient aan te leggen (niet op de hoogste snelheid) en de stand van de verwarming op de voorruit hoort te plaatsen zal u volgens ons wel weten. Maar waar u misschien nog niet heeft aan gedacht is dat u best de zonnekleppen recht verticaal naar beneden zet zodat de warme lucht niet onmiddellijk naar achteren wordt geblazen.

Gebruik nooit warm water om iets te gaan ontdooien, het is namelijk ook gevaarlijk indien u een sterretje in de voorruit heeft want dit kan de ruit doen barsten.

Indien de deuren vastgevroren zijn dient u er niet aan te rukken maar heel voorzichtig met gedoseerde kracht aan trekken en eventueel lichtjes op de deurranden kloppen. We raden aan om dit te voorkomen de rubbers in te smeren met bvb vaseline.

Een bevroren slot kan je met een antivries slotspray ijsvrij maken maar er zijn ook manieren om dit te voorkomen en dit is een speciaal stiftje in het slot plaatsen die in de handel te verkrijgen is maar met een klevertje op het slot te kleven kom je ook al een heel eind ver.

Natuurlijk is het ideaal als u gebruikt maakt van een autohoes maar let hierbij op dat u indien u dit nog dient aan te kopen er rekening moet mee houden bij uw keuze of u er eentje kiest alleen maar bovenkant van de wagen onder de hoes komt te zitten of er eentje neemt waar de ganse wagen onder zit. Waarom? Indien de wagen langs de openbare weg staat de lichten met de reflectoren dienen zichtbaar te zijn.

Heeft u zelf nog tips laat het ons gerust weten.

"Wees de reden waarom iemand glimlacht vandaag"

Facebook Like Box

Copyright © 2015 - 2019. Copyright © 2018-2019. WarrantyCars.be . All rights reserved

Developed by WarrantyCars