Create Account

Zeggen we vaarwel tegen flitspalen?

Vanaf eind augustus is het opletten geblazen op alle wegen in ons Belgenland want er wordt sneller en meer geflitst.
Zo mag je een bon in de bus verwachten wanneer je bijvoorbeeld aan 129 km/h langs een vogelhuisje passeert op de autosnelweg.
Ok, regels zijn regels maar wat ons zorgen baart is het eventjes onoplettend zijn wanneer we binnenkort bij alle nieuwe voertuigen met een zwarte doos gaan uitgerust zijn die bvb bij een ongeval een beter zicht zouden geven op wat er precies is plaatsgevonden.

Volgens WarrantyCars gaat dit veel verder gaan dan wat men laat uitschijnen. We hebben zo een vaag vermoeden dat flitspalen gaan verdwijnen want waarom zou men daarin nog investeren als alles digitaal wordt vastgelegd via de zwarte doos en dan spreken we over de plaats, het soort weg, de snelheidslimiet en de werkelijk gereden snelheid en natuurlijk ook bij onder andere verkeerslichten als je door het oranje hebt gereden en aan welke snelheid zodat men kan uitmaken of je nog had kunnen stoppen aan het oranje.
Dan rest er enkel nog deze gegevens te linken aan een databank van de politie of overheid en de boete wordt automatisch afgedrukt en opgezonden.

Denk ook aan automatisering kilometerheffing.

En dan heb je natuurlijk nog al de data van het voertuig zelf bvb een parkeerlicht dat X aantal dagen stuk is vooraleer een bezoek aan da garage mogelijk was, enz……

Mogen we toch iedereen op het hart drukken dat alles wat uw aandacht van de weg houdt zoals bvb bellen,….. echt niet ok is.

Lang leve de zwarte doos?

“Wees de reden waarom iemand glimlacht vandaag"

Facebook Like Box

Copyright © 2020 - 2022. WarrantyCars.be . All rights reserved

Developed by TopLuxe